Actueel

e-mail

 

 

Let op: per 01 november is het e-mailadres secretariaat@dechristoffel.nl komen te vervallen.

E-mailberichten die bestemd zijn voor het parochiesecretariaat kunt u sturen naar: info@dechristoffel.nl21 november 2019

Verslag Scheepmaatjesdag in Woudsend

scheepsmaatjesprojectZaterdagochtend 9 november was het eindelijk zo ver: Scheepsmaatjesdag! Circusdirecteur Yancke kwam in paniek de hulp van de scheepsmaatjes inroepen op hun jaarlijkse scheepsmaatjesdag. Om haar kwijtgeraakte circusdieren terug te vinden, zocht ze mensen die goed konden ruiken, zien, luisteren en voelen. Al gauw bleek:  ‘IEDEREEN KAN WAT’ en iedereen ging in een groep op weg met de opdracht om per groep één dier te zoeken. Gelukkig waren en pootafdrukken te vinden die Woudsend doorkruisten naar verschillende richtingen; naar de haven, brandweerkazerne, enz.  Zo werden er 6 dieren gevonden die daar erg blij  om waren en zij nodigden de scheepsmaatjes van elke groep uit om samen een circusact in te studeren. Na het oefenen regelde de opgeluchte circusdirecteur dat er uitbundig feest gevierd kon worden met troubadour Jan Nota. Vervolgens werd er gesmuld van een feestmaal met patat, hamburgers en ijs!

Intussen had kindercircus Saranti uit Leeuwarden een heus circus opgebouwd in de sporthal, waar iedereen na het eten mocht plaats nemen op de tribune. Circusdirecteur Yancke kondigde de artiesten aan: 15 kinderen die de handen van het publiek veelvuldig lieten applaudisseren voor zoveel talent. En toen was het de beurt aan de dieren met de scheepsmaatjes: van de stokpaardjesparade met de vogel tot hoepelact met de leeuw,  van de sterke mannen  met het knobbelzwijn tot de slalom met de zebra; alles werd met veel overtuiging gebracht voor het publiek. Ook de stokkendans met de gazelle en de clownact met het stokstaartje werd met applaus gewaardeerd. De circuskinderen sloten met o.a. éénwielers over een wip en touwspringen op een bal en nog vele acrobatische acts de voorstelling af.

Daarna werd het tijd om samen met elkaar in de slotviering te zingen, te lezen en te bidden. Voorganger was pastor Hoogma die nog eens benadrukte dat hij het gezien had: ‘IEDEREEN KAN WAT’  En ook dat we blij zijn met al die talenten die we van God hebben gekregen. Koor ‘Om ‘e nocht’ zong: “En dat talent dat neem je mee, daar doe je heel je leven mee”21 november 2019

Het bisdom Groningen-Leeuwarden gaat in 2020 op bedevaart naar Assisi!Assisi 2020

 

Van 25 april t/m 3 mei 2020.
Bisdomreis Assisi 2020, Franciscus’ voorbeeld trekt al honderd deelnemers

In de voetsporen van H. Franciscus

 

Om alvast te noteren!

 

 01 0ktober 2019

Bestuurslid gezocht

thDoor beëindiging van een zittingstermijn, is per 01 januari 2019 een vacature binnen het parochiebestuur. Het betreft hier de portefeuille begraafzaken voor H. Christoffelparochie.
Heeft u belangstelling voor deze vacature of wilt u evt. meer informatie neem dan contact op met de heer H. Laros, vice-voorzitter parochiebestuur H. Christoffelparochie.
Telefoon: 0513-431479.
Mail: hlaros@hetnet.nl