Woudsend

WELKOM

Welkom op de website van de rooms-katholieke geloofsgemeenschap van Woudsend. Sinds 1 januari 2015 zijn wij onderdeel van de Heilige Christoffelparochie. De Heilige Christoffelparochie is ontstaan door de fusie van zeven parochies in de Zuidwesthoek van Friesland, te weten Bakhuizen, Balk, Joure, Lemmer, Sint Nicolaasga, Sloten en Woudsend.

In onze geloofsgemeenschap zijn vele vrijwilligers actief binnen de liturgie, kerkonderhoud, diaconie, catechese, kerkopbouw, oecumene, bestuur en andere zichtbare en onzichtbare taken. Zo vormen wij samen een actieve geloofsgemeenschap.

In de Sint Michaëlkerk wordt elk weekend een eucharistieviering of een woord- en communieviering gehouden. De vieringen vinden plaats op zondagochtend of op zaterdagavond.

*      Sint Michaëlkerk Woudsend  

De tijden kunt u vinden onder het kopje “agenda” en/of onder “vieringen”. Tevens is het vieringenrooster van de gehele parochie te vinden op de centrale homepagina van de parochie bij “parochieblad en vieringenrooster” in de linkerkolom. 

De Sint Michaëlkerk is gebouwd als schuilkerk in het jaar 1792. De kerk is gevestigd tussen de Midstrjitte en de Merkstrjitte. De entree vindt u aan de Merkstrjitte. De Sint Michaëlkerk is de oudste rooms-katholieke kerk van het bisdom Groningen-Leeuwarden. Een bezoek aan deze kerk is zeker de moeite waard. Laat u verrassen door de beelden, glas in lood ramen, schilderijen en vooral het knusse van deze kleine kerk.

Vanaf 1 juni 2019 is pastor A. Schothorst-Vos eerst-aanspreekbare pastor voor Woudsend. Het pastoresteam van de Heilige Christoffelparochie bestaat op dit moment uit drie pastores.