Actueel

Gemengd Kerkelijk Zangkoor St. Caecilia.

Op zondag 9 juni, eerste Pinksterdag, komt het R.K. Gemengd Kerkelijk zangkoor St. Caecilia uit Schaesberg (Z. Limburg) naar Sint Nicolaasga. Zij verzorgen de zang tijdens de plechtige Hoogmis van half 10 in de H. Nicolaaskerk, waarin pastoor H. Nota voorgaat.

Het gemengd zangkoor St. Caecilia bestaat dit jaar 115 jaar. Het koor werd in 1904 opgericht als mannenkoor. Om het voorbestaan van het koor te waarborgen werden in 1946 ook dames toegelaten tot het koor en werd het een ″Gemengd Kerkelijk Zangkoor″ met de naam ″St.Caecilia″. Het koor is volop in beweging.

Het repertoire van het koor,  is heel breed, zowel kerkelijk, maar zeker ook wereldlijke stukken worden ingestudeerd om ze tijdens kerkdiensten en concertuitvoeringen ten gehore te brengen.

Eind 2019 zingt het koor t.g.v. 75 jaar bevrijding van Limburg, in de koepelkerk te Maastricht: ″The Armed Man″ (veteranenmis).  Dit is een geweldig mooie mis van de beroemde Componist Karl Jenkins.

Het koor staat onder leiding van dhr. H. Koonen en dhr. S. Wijnands is de organist.

Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd om deze plechtige eucharistieviering mee te vieren.

St Caeciliakoor Schaersberg 2 kopyTour de Mans orgelconcert in Sint Nicolaasga.

Op dinsdag 25 juni 2019 geeft de vermaarde organist Martin Mans in het kader van Tour de Mans een orgelconcert in de majestueuze Sint Nicolaaskerk in Sint Nicolaasga. Het concert begint om 20.00 uur. Martin Mans zal een gevarieerd programma spelen van literatuur en improvisaties. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn voorafgaande aan het concert in de kerk verkrijgbaar à € 10,00, kinderen t/m 11 jr. à € 5,00.  Verdere info www.zingenenzo.com

foto Martin Mans 656_OMartin Mans geeft jaarlijks overal in het land zo′n tweehonderd druk bezochte orgelconcerten. De in 1965 op het Zuid-Hollandse eiland Goeree-Overflakkee geboren Martin Mans zat op 7-jarige leeftijd al achter het orgelklavier, op 11-jarige leeftijd begeleidde hij voor het eerst koren en een jaar later al werd hij kerkorganist in zijn geboorteplaats Melissant. Sinds 1995 is Mans organist van de Breepleinkerk in Rotterdam.
Hij maakt regelmatig concertreizen door Europa, Canada, Amerika, Zuid-Afrika en Australië. Hij treedt ook op voor radio en tv (o.a. in ′Nederland zingt′) en dirigeert o.a. de Urker Mans Formatie, The Martin Mans Formation, het mannenkoor De Gouwestem, Streekmannenkoor Noord-West Veluwe en projectmannenkoren in Noord-Nederland, Midden-Nederland en Zuidwest Nederland.Eerst aanspreekbare pastoor

18 september 2018

Per 01 oktober 2018 is pastoor H. Nota de eerst-aanspreekbare pastoor voor Sloten en St. Nicolaaga.

Op de startpagina vind u een volledig overzicht van het pastoraal team, inclusief e-mailadres en telefoonnummers.Kerkfotografie

Begin september 2017 heeft mevrouw Diana Nieuwold foto’s gemaakt van de kerk van St. Nicolaasga en Sloten. Al in een eerder stadium heeft zij ook foto’s gemaakt van de kerk van Bakhuizen en Woudsend.

Op haar website schrijft ze: “Kerkfotografie brengt kerken in beeld. Uitnodigend en inspirerend. Er is niet geselecteerd op denominatie of architectuur. Het gaat om kerken met een oud en/of bijzonder interieur. Samen vormen zij een beeldbank van herinnering, herkenning en misschien zelfs bezinning. We hopen bovendien dat op deze manier de kerken van nu zichtbaar blijven voor de generaties na ons.”

De foto’s staan inmiddels ook online:

St.Nicolaasga: http://kerkfotografie.nl/sint-nicolaas-sint-nicolaasga
Sloten: http://kerkfotografie.nl/heilige-fredericus-sloten

Bekijk ook de opname van RTV Drenthe over Diana Nieuwold.Samuel Advies

samuel

 Wie zijn wij?

Doelstelling

  • Samuel wil dienstbaar zijn in de Rooms Katholieke kerk aan iedereen die de jeugd een warm hart toedraagt.
  • Samuel wil hen ondersteunen en inspireren bij de begeleiding van kinderen, tieners en jongeren in hun groei naar gelovig mens-zijn.
  • Samuel stelt in alles Jezus Christus centraal.

Samuel biedt:

  • Informatie en advies
  • Een katholieke Boek- en Infowinkel in Oisterwijk
  • Kinderbijbels en andere goede materialen voor de catechese, kinderwoorddienst, doop-, communie- en vormselvoorbereiding, voor de advent en de kersttijd en de veertigdagen- en paastijd
  • Ontmoetings- / regiodagen
  • Toerustingcursussen voor jeugdwerkers door het hele land (al sinds 1991)

Voor meer informatie, klik op de volgende link:
http://www.samueladvies.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=206&Itemid=4