Lourdesbedevaart 2023

Op deze pagina kun je alle informatie terugvinden over de Loudesbedevaart 2023

Lourdesfolder 2023-a4 def jpg


Van 11 t/m 16 september 2023 gaan we met onze parochie op bedevaart naar Lourdes. Het is een zorgbedevaart, dus in principe kan iedereen mee.

We verblijven in een goed 3-sterren hotel op loopafstand van het heiligdom. Degenen die weinig zorg nodig hebben verblijven daar ook. Degenen die meer en intensieve zorg nodig hebben logeren in het zorghotel Acceuil Notre Dame.

We gaan met het vliegtuig en vertrekken vanaf Maastricht Aachen Airport. Voor vervoer per bus naar het vliegveld wordt gezorgd. De kosten hangen af van het aantal deelnemers. U wordt daar tijdig over geïnformeerd.

Dan rijdt er ook een zorgbus. Deze vertrekt 10 september in de namiddag vanuit Maastricht en komt de volgende morgen rond 10 uur aan in Lourdes. Hij vertrekt 16 september voor de reis terug en is de volgende ochtend weer in Maastricht. De reis duurt dus 2 extra dagen. De zorgbus is alléén bedoeld voor Acceuilpelgrims die niet op een andere wijze kunnen reizen. Deze reis kan afgelegd worden in een comfortabele Royal Class busstoel, in de eigen rolstoel (waarbij deze in de ligstand gezet moet kunnen worden) of op een ligbed.

Van onze parochie gaat pastor Annie Schothorst mee als groepspastor.

De kosten voor deze bedevaart bedragen € 995, – pp, toeslag 1-persoonskamer is €170, -. Als u bij CZ verzekerd bent krijgt u onder bepaalde voorwaarden korting.

Neem voor aanvullende informatie vrijblijvend contact op met de hieronder genoemde contactpersoon.

Vanaf 1 januari 2023 kunt u zich bij ondergenoemde contactpersoon ook aanmelden. Informatie over onze reis ligt tevens achter in de kerken op de leestafel.

Gaat u met ons mee?

Anna- Marie Smit- van Heijningen 

Contactpersoon Huis voor de Pelgrim

Tel. 0514-582249

E-mail: amrsmit@gmail.comKevelaer pelgrimage 2022

DSC07675

Op 13 mei 2022 heeft de 1-daagse bedevaart naar Kevelaer plaatsgevonden. Hieraan deden ruim 80 pelgrims aan mee vanuit de volgende parochies: de Sint Antonius van Paduaparochie, de HH. Petrus en Paulusparochie, de H. Christoffelparochie en de Zalige Titus Brandsmaparochie.
De pelgrims die deze dag zijn meegereisd, kunnen terugkijken op een bijzondere dag. Een dag met meerdere mooie vieringen en een keuze uit het bijwonen van de Grote Kruisweg in het Kruiswegpark of de Kleine Kruisweg in de Pax Christi kapel.

Als afsluiting van de dag was er een Marialof in de Beichtkapelle met zegening van de gekochte devotionalia.

Rond 18.00 uur vertrok de bus weer richting Lemmer, het vertrekpunt van onze parochie.

 

 Reisverslag van twee pelgrimgangers.

’s Morgens vroeg om kwart voor zeven zijn we met een volle bus met (tot onze verbazing uit alle leeftijdsgroepen vertegenwoordiging), uit Lemmer vertrokken. In onze bus zaten ook pelgrims uit de H. Petrus en Paulus parochie. We troffen het maar, we hadden twee priesters en een pastoraalwerkster in de bus dus waren bijna verzekerd van een voorspoedige reis.
Onze eerste stop was in Didam om bij Juffrouw Tok koffie te drinken met appeltaart. De andere bus met pelgrims uit de zalige Titus Brandsma parochie en de Sints Antonius van Padua parochie troffen we daar ook.
Daarna reden we gezamenlijk door naar Kevelaer. In de bus werd alvast een deel van het liturgisch programma afgewerkt, zo hebben we gezongen en de rozenkrans gebeden. (Voor ons beiden de eerste keer)
Bij aankomst in Kevelaer zijn we al zingend in processie naar de Genadekapel gelopen. Er waren 3 vaandel dragers mee, erg mooi zo. Aansluitend hadden we in de basiliek een gezongen eucharistie viering met 5 voorgangers. Het meest aansprekende element uit de preek was voor ons dat pastoor Tjepkema zei dat we hier in Kevelaer niet waren gekomen om wonderen te verwachten maar dat we hier waren om te bidden. “Bede”vaart.
Na de mis hebben we een heerlijke warme lunch gekregen in het priesterhuis en daarna werd de grote of kleine kruisweg in processie gelopen, in een park, ook erg mooi. Pastoor de Zwart leidde ons langs 15 staties en er werd gezongen en gebeden. Halverwege de middag was iedereen vrij om de economie van Kevelaer te steunen. Gekochte devotionalia, of zoals pastoor Tjepkema het noemde, spullekes, konden in het Maria Lof gezegend worden dat aan het eind van de middag in de Biecht Kapel werd gehouden.

Nog even allemaal op de groepsfoto en snel een sanitaire stop in het priesterhuis en daarna waren we weer reisvaardig.

Wij vonden het een prachtige dag die best voor een stukje verdieping zorgde. Beslist aan te raden dus voor parochianen die hier nog niet zijn geweest.

Henneke Siemonsma en Annemieke van den Bogert

Locatie Balk